Няколко съвета за ефективна грижа за кожата

Грижа за кожата

Тези няколко съвета ще ви помогнат да поддържате кожата си по-млада 24 часа, 7 дни в седмицата.

За да се гарантира, че сте поставили достатъчно слоеве слънцезащитен крем („най-добрият начин да запазите кожата си млада”), дерматолози съветват да поставите върху изпъната длан около ½ чаена лъжичка широкоспектърен слънцезащитен крем фактор 30 или по-висок към шията, ушите и пазвата. Два слоя са достатъчни по принцип, но можете да сложите толкова, колкото да почувствате че сте сложили крем навсякъде.

„Малко нюанс отнема години от лицето ви, благодарение на тена на кожата ви”, това се казва в направено скорошно проучване. Можете да използвате предназначените средства за изкуствен тен, както и лосиони, които да направят кожата ви няколко нюанса по-тъмна.

Яжте предпазваща кожата закуска

Първото хранене за деня е добре да включва бадеми. Това препоръчват специалисти дерматолози. Тези ядки съдържат незаменими мастни киселини, които помагат да спрете възпалението, ускоряващо фините бръчки и увисването на кожата. Сьормгата, риба тон и камбала също са добри източници с полезни съставки, които можете да консумирате за обяд или вечеря, например.

За да запазите кожата си еластична, дерматолози препоръчват употребата на качествени спрейове. Тъй като водата е пълна с минерали като селен, те ще ви предпазят от увреждане на кожата, от UV лъчите.

Друг полезен съвет за запазване на кожата е борбата със стреса. Високите нива на напрежение може да предизвиква увеличение производството на хормони, което от своя страна води до състояния като псориазис. Управлението на стреса поддържа кожата спокойна и е лесно да се извършва тази дейност – това твърдят дерматолози. Можете да нанасяте маски за лице 10 минути преди лягане (за отпускане), а друг трик за справяне със стреса е изключването на мобилният телефон след 8 часа вечерта. Всички тези дребни неща взети заедно вършат чудесна работа!

Изградете си нощен режим – това е друг съвет, който дават известни дерматолози от Щатите.

Трудното придържане към анти-стареещ режим преди лягане може да се окаже проблемно. Ето защо, за да избегнете липсата на рутина вечер, съхранявайте кремовете, които използвате за кожата си близо до вас – например в нощното шкафче. Така те ще са на една ръка разстояние от вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *