Домашно приготвени гримове

Грим

Много от качествената козметиката, която прилагаме на нашите лица, устните и около очите се продава на високи цени, затова може да изпробвате нещо алтернативно като например да си направите свой собствен грим у дома.

Домашно червило – за неговата направа има много проста рецепта, която може да се персонализира с различни цветове, като използвате червено цвекло на прах за червени нюанси или какао на прах за кафяви нюанси. Можете също така да добавите потребителски аромати и няколко капки етерично масло.

Домашна основа – тази основа използва основа от арарут прах в комбинация с какао на прах, канела и индийско орехче, за персонализиране на цвета. Това наистина е лесно за приготвяне и може да изглади всички дефекти.

Домашна полупрозрачна пудра – тя също може да се приготви лесно. Просто трябва да смесите три много евтини и натурални съставки заедно – царевично нишесте, френска зелена глина и какао – и воаля! Ще имате естествена, полупрозрачна пудра готова за прилагане върху лицето ви.

Домашен руж – за неговото приготвяне може да се използва лесна за коригиране рецепта, така че да можете да я персонализирате за перфектна работа с вашия тип кожа. Подобна на рецептата за основа, при ружа се използва арарут като база и също така е необходимо добавянето на хибискус на прах и канела, за да персонализирате цвета.

Домашен бронзант – дайте на лицето си здравословен блясък с тази DIY рецепта за бронзант. Тя не е много сложна, но работи чудесно за вашата кожа.
Домашна очна линия и сенки за очи – тази домашна очна линия и сенките за очи използват само една съставка – активен въглен и вода. По този начин се създава най-лесната и евтина очна линия правена някога – но тя все още работи чудесно.

Домашна спирала – за нейното приготвяне са необходими кокосово масло, алое вера, гел, настърган пчелен восък и активен въглен. И като резултат получавате толкова добра спирала – все едно е купена от магазин.

Домашно приготвени кърпички за почистване на грим. Няма смисъл да се прилага физически грим, ако просто ще го избършете с химически опаковани кърпички. Вместо това, по-добре използвайте естествено, домашно приготвени такива, които да използвате за почистване на лицето си.

Домашно приготвените гримове са също толкова ефектни, колкото и тези от най-известните марки. Единствената разлика е, че сте наясно с всяка една съставка – те са естествени и освен това ще ви излезе по-евтино (ако разбира се, имате наличните продукти вкъщи). В противен случай ще ви е по-евтино да си закупите направо професионален грим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *