Лесни съвети за нежна и красива кожа

Грижа за кожата

Всяка жена желае кожата й да е мека и нежна на допир. За да се постигне това, обаче са необходими известни грижи. Освен качествените кремове, можете да си помогнете и с „природата”, която ви е под ръка или казано иначе – с някои плодове или зеленчуци, чиито съставки влияят благоприятно на кожата.

Има десетки кремове, с грозде, които са чудесни и препоръчителни за ползване – за по-красива кожа, но ако към момента не разполагате с такъв, можете да импровизирате. Нужни са ви само няколко гроздови зърна.

Натъркайте няколко зърна грозде в лицето си или ги намачкайте, след което нанесете върху кожата на лицето за няколко минути. Това ще й придаде блясък.

Ако държите на външния си вид и искате кожата ви винаги да е в перфектно състояние, то вероятно сте чували, че и краставицата може да е от помощ и често бива използвана за козметични цели – било направо като зеленчук или използвана в козметични кремове.

И така, един бърз съвет за предпазване на кожата е да смесите сок от краставица, глицерин и розова вода – много е ефективен. Натрийте лицето си с него преди да излезете на слънце и след като се приберете вкъщи.

Друг съвет е свързан с малко повече „съставки”. Смесете прах от сандалово дърво, малко куркума на прах и мляко, до направянето на паста. След това я приложете на лицето си и оставете за няколко минути. Тази маска за лице ще придаде на кожата естествен блясък и свежест.

Следващият съвет е със „съставки”, които е по-лесно да бъдат открити на българския пазар – а именно мед и сметана. Медът отдавна е известен със своите лечебни качества при различни заболявания, но освен за тях, той може да бъде и от полза за кожата. Смесването на мед и сметана е един чудесен начин да поддържате своята кожа мека и нежна – особено през зимата.

След този кратък съвет за мека и нежна кожа, веднага бързаме да се прехвърлим към следващия. Малко прясно мляко, щипка сол и малко лимонов сок – това са трите неща, които са ви нужни за почистване и отваряне порите на кожата. Тази простичка рецепта е доста ефективна.

Следващото доказателство, че плодовете и зеленчуците могат да се използват не само в кулинарията, но и в грижата за кожата е доматен сок, смесен с лимонов сок. Тази комбинация помага за запазване кожата на лицето мека и нежна.

За следващия ни съвет са необходими куркума на прах, пшенично брашно и сусамово масло – част от тях не толкова популярни в България, но все пак откриваеми. Ако можете да се сдобиете с тези съставки, направете паста с помощта на куркумата на прах, пшеничното брашно и сусамовото масло. Нанесете сместа върху кожтаа си, за да премахнете нежеланото окосмяване. Хитро и безболезнено, нали?

Сместа от зелев сок и малко мед може да се прилага върху лицето, предотвратявайки появата на бръчки, а сокът от моркови при приложение върху лицето, е един чудесен начин да получите естествен блясък.

Една от най-добрите комбинации – мед и канела на прах! Направете паста с 3 части мед и 1 част канела на прах. Нанесете го върху пъпки и го оставете за една нощ. Това оказва значителен ефект при премахването на пъпки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *